top of page

Det här är vi!

”För den som associerar svensk brassmusik med skinande höga klanger och marscherande rytmik kan det här vara årets skönaste korrigering. ” Martin Nyström DN

” Det svänger och bandet lyckas onekligen blanda musikmagi med populärkultur.

Det är helt enkelt briljant ” Musikmagasinet Lira

” ... Lilla Åsby Kulturhus bjöds på en konsert som fick taket att lyfta på det vackra missionshuset, jag tror vi sände röksignaler över hela Närkeslätten! ” 

Mats-Arne Larsson, Nerikes Allehanda

” Jag har aldrig skrattat så mycket på en konsert någonsin! ”Bengt Strokirk KMH

”... Men så är Swing Sling Brass ingen vanlig brassensemble...” Sörmlands Nyheter

SWING SLING BRASS

loudly presents

Brass Burlesque

om oss
galleri

Våra bästa sidor

Videos

Video
Beredskapsmarsch
03:02
The Drunk
01:27
Eja
02:24
Till Havs
03:37
Videos

Möt grabbarna

Geir.gif

Geir Anfinsen

trombon

  • Grey LinkedIn Icon

Biljardgalning med en rankning som bäst på 98:e plats i Europa

( 1991 ). I Swing Sling är han rankad som en av dom bästa bästa trombonisterna! Med en anställning som bastrombonist i Oslo Filharmonien och medlemskap i Nordic Brass Ensamble, Die Schnappskapelle der Symfoniker i Gävle och Swing Sling Brass förstås! har han inte mycket att klaga på! Att han därtill är utrustad med en gyllene strupa gör inte saken sämre. Det skulle väl möjligen vara den norska brytningen då…

Anders.gif

Anders Wiborg

bastrombon

  • Grey LinkedIn Icon

Innehar nordiskt rekord i frilans. Med största delen av sitt arbetsår på turné med James Last Orchestra, Glenn Miller Orchestra, Stockholm Jazz Orchestra, Svenska Kammarorkestern. och Fan å hans Mormor, är det ett under att han de facto hinner sitta in och spela i Sveriges symfoniorkestrar och opera-diken titt som tätt…

Och i Swing Sling Brassförstås!

Per.gif

Per Sjöberg

tuba

  • Grey LinkedIn Icon

Per har hörts i många olika sammanhang spelandes både jazz, rocken roll och folkmusik, med mången namnkunnig musiker o artist ( Ainbusk, Ale Möller, Nicolai Dunger…) Alltid med samma svängiga driv och egna touch!

 

Innehar en tjänst på Kungliga Musikhögskolan som Konsert- och eventproducent. Har även varit marknads- och planerings-ansvarig för Blåsarsymfonikerna, samt farit land o rike runt med bl.a. Bröxkapellet som han sen drygt 30 år har ihop med Lars Almkvist. Men framför allt är han förstås med i Swing Sling Brass!

möt oss
Elias.gif

Elias Svanberg

trumpet

  • Grey LinkedIn Icon

Började sin karriär som violinist, men insåg sitt misstag och blev med tiden en gudabenådad trumpetare. Förutom solotrumpetist i Norrköpings Symfoniorkester är han även en hävert på barocktrumpet och initiativtagare till barockensemblen Antique.  

 

Elias har även iakttagits eksekverarendes trumpet i flera av landets andra symfoniorkestrar och i Drottningholms Barockorkester och annorstädes.

Och i Swing Sling Brass förstås!

Eirik.gif

Eirik B Steinsvik

trumpet

  • Grey LinkedIn Icon

Född o uppväxt i Melbu, i nordligaste Norge. Efter  utbildning vid  Konservatoriet i Tromsö och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är Eirik sedan 2006 frilansande  fullblodstrumpetist med basen i Stockholm. Förutom ett flertal av våra nordiska symfoniorkestrar, har Eirik även trumpetat på  Oscarsteatern, Göta Lejon eller på turné med Scenkonst Sörmland, Stockholm Concert Orchestra el. 

 

Eirik delar med sig av sitt kunnande på Lilla Akademien, i brassensembler som trumpetlärare, dirigent och storbandsledare. 

Medlem i nutida musikensemblen Nordic Fusion6. Och Swing Sling Brass förstås!! 

Lasse.gif

Lars B Almkvist trumpet

  • Grey LinkedIn Icon

Har sedan sin examen vid Ingesunds Musikhögskola 1983 spelat rockenroll med Jonny Thunders, nutida experimentmusik med Karl-Erik Welin och jazz med Änglaspel m.fl… Lönekuvertet har dock ofta kommit från Glenn Miller Orchestra Scandinavia, eller någon av Stockholms Privatteatrar där Lasse nött musikaldiken i över 30 år! 

Å så skriver han en massa musik hela tiden. Både på uppdrag av teatrar eller orkestrar och alldeles oombedd till t.ex. Bröxkapellet - dsen lilla tvåmannaorkestern han har tillsammans med Per Sjöberg. O så till Swing Sling förstås!

Johan.gif

Johan Ahlin

valthorn

  • Grey LinkedIn Icon

Solohornist i Västerås Sinfonietta. En man med många strängar på lyran: Vid sidan om sin klassiska karriär sitter han bl.a. även i musicaldiken titt som oftast, som t.ex Så som i Himlen på 
Oscars just nu t.ex. 

 

Dessutom är han en flitigt engagerad kompositör/arrangör/dirigent i alla möjliga sammanhang, som t.ex Roy Anderssons Du levande, osv. Johans namedroppingskrytlista är så omfattande att den får du gå in på hans egna hemsida och kolla upp. Om han har nån sån. Men han är i alla fall hornist i Swing Sling Brass. Vad därutöver är förstås oväsentligt!

TrumperyHillfront.jpg
Zarathustras Speech - Swing Sling Brass
00:0000:00
The Bavarian Baroque Ensemble s Funeral March - Swing Sling Brass
00:0000:00
The Tanga - Swing Sling Brass
00:0000:00
Le Grand Tango - Swing Sling Brass
00:0000:00
Mood Indigo - Swing Sling Brass
00:0000:00
musik

Musik

kontakt

Kontakt

  • YouTube
  • Facebook - White Circle

swingslingbrass@gmail.com

Eirik Steinsvik 073-998 17 95

Lars Almkvist 0709-58 06 76

bottom of page